17. MAI PÅ SYNDIN

17. MAI PÅ SYNDIN

Publisert av Tone Irene Kristiansen den 12.07.23.

I år var vi så heldig å feire 17. mai på Syndin. Vi våknet til strålende sol, skyfri himmel og kraftig vind. Ut kl. 8 for å stikke flagg i snøen. Nei, vi har dessverre ingen flaggstang, men flagg i snøen blafret fint i vinden. Vi kler oss i «fjell-bunad»: turbukse og vår norskeste ullgenser som for anledningen er pyntet med sølje i halsen.

Syndinstøga tilbyr koldtbord fra kl. 14. Dette måtte vi være med på. Etter en vindfull spasertur til Støga, er det godt å sette seg ned ved et vakkert pyntet bord. Servietter i rødt-hvitt-og-blått, og deilig mat dandert på nydelig vis midt i lokalet. Gjestene strømmer på, alle kledd i bunad. Vi ser både ekte bunader og «fjell-bunad». Menyen består av Støgas karbonader m/gratinert løk, roastbeef på kalv, servert med jalapeno-remulade, landkylling med maispure og soltørket tomat, skagenrøre med krutonger, husets røkte ørret, servert med dillmajones, spanske kjøttboller, spekemat, rømmegrøt, eggerøre, potetsalat og brød m/aioli, rømme og smør. Mmmmmm, dette er godt! Kokken Thomas overvåker det hele, fyller på litt her, dytter litt på maten der, passer hele tiden på at fatene er fylt med godsaker.

Desserten er et kapittel for seg. En nydelig terte med vaniljekrem og bær. Kan man ha det bedre? Gode og mette stabler vi oss på beina for å rusle tilbake til hytta igjen. Litt vind fremdeles, men hva gjør vel det? Neste år er 17. mai på en fredag. Gjett hvem som skal feire på Syndinstøga igjen. Ses vi kanskje?