Til minne om Andres Horge

Til minne om Andres Horge

Publisert av Ole Johan Stokstad den 30.11.23.

Det var med stor sorg vi i høstferien mottok den triste beskjeden om at Andres døde på Gjøvik sykehus den 6. oktober.

Andres sine foreldre Minda og Ola, drev butikk og kafe på Syndin i mange år. I 1999 tok Andres, sammen med kona Randi, over virksomheten på Syndin og bygde nytt bygg til butikk og kafe. Syndinstøga ble midtpunktet på Syndin, og Randi og Andres drev den frem til de solgte i 2018.

Ved siden av å drive butikk og kafe på Syndinstøga drev Andres med en omfattende hytteservice på Syndin. Servicevirksomheten fortsatte han også med helt til det siste.

Syndin blir ikke det samme uten Andres, han hørte til på Syndin. Han var en av de første nye hytteeiere møtte på Syndin.

Andres var ofte å se på snøskuteren, med den hvite hjelmen på hodet og et stort smil møtte han oss på vinterparkeringen for å kjøre folk, bagasjen og gjerne kjæledyr til hytta. For barna var ofte snøskuterturen det store høydepunktet. Andres var barnas store helt, han fikk god kontakt med både unge og gamle. Var vi ute på skitur møtte vi ofte Andres på snøskuteren. Han hjalp folk som hadde tatt feil av veien, tilbake på rett kurs. Og selv om vi møtte Andres ute i løypa, var han ofte å se bak disken eller i oppvasken på Syndinstøga når vi kom dit.

Andres kom og gjorde små og store jobber på hyttene våre. Han hadde lastebil, gravemaskin og redskap for ulike jobber. Var det et problem på hytta eller noe som skulle fikses, var det bare å ringe Andres.

Lurte vi på hvordan det stod til med hytta kunne vi ringe Andres, han tok turen og sjekka hvordan det var. Manglet vi noe, for eksempel veke til parafinlampa eller skruer, kunne Andres som regel trylle det fram fra bakrommet. Han var omgjengelig og positiv, sa alltid ja.

Andres var flink til å se folks behov. Når vi spiste middag på Syndinstøga, kom han gjerne bort med en kaffekopp og tok seg tid til en liten prat. Andres var kvikk i replikken, og han kjente alle.

Vi kommer til å savne Andres, og hans store omgjengelighet ovenfor oss hytteeiere på Syndin. Vi er mange som er takknemlige for at vi fikk bli kjent med Andres. Våre tanker går til Randi med familie og Minda. Vi lyser fred over Andres sitt gode minne!