Vårmarked i Vang

Vårmarked i Vang

Publisert av Tone Irene Kristiansen den 14.06.24.

På Facebook kom vi over et arrangement i Vang siste helgen i mai: Vårmarked med salg av keramikk, dyreskinn og salg og bytting av planter hos Katti Keramikk. Dette måtte vi være med på. Det er Katharina Sparstad som lager keramikken. Her er alt fra boller og kopper til vaser og tekanner. Mye går i blått, men vi så også flere ting i rødt og gult. Selv fant vi flere ting som falt i smak.

I en av bodene kunne vi kjøpe håndlaget sjokolade fra Sjokoladenoter, en luksus vi måtte unne oss. Sjokoladenoter har også vært til stede på markedsdagen på Syndinstøga. Følg med på om de ikke dukker opp i år også. Hun som solgte for Sjokoladenoter, kunne fortelle at man ellers kan kjøpe sjokoladen på biblioteket i Vang. Der jobber Tone som lager sjokoladen.

Det er tydelig at dette er et arrangement som blir satt pris på. Etter handelen ble det servert kaffe og sjokoladekake til de besøkende. Det ble flere hyggelige samtaler med andre gjester.  Her var alt fra naboer til litt mer langveisfarende fra andre land og hyttefolk som oss.

Katharina selv løp litt fra det ene til det andre, og grunnen til dette ble snart åpenbar: Det ble født en kalv mens vi var der! En bitteliten kalv som tittet forundret på oss og den store verden. Den stolte ku-mammaen slikket kalven ren etter fødselen, som hun greide helt på egen hånd. Et lite under. Hva den lille oksekalven skal hete er ikke avklart idet Syndinposten går i trykken, men vi får nok vite det i løpet av sommeren. Vi regner med at ku og kalv får kose seg sammen på stølen i Sanddalen i sommer. Stølen er åpen for besøk mandag, onsdag og lørdag fra 3. juli. Åpningstiden er fra 12-17. Vi gleder oss allerede.