17. mai-feiring på Syndin 2024

17. mai-feiring på Syndin 2024

Publisert av Cille Jacobsen den 14.06.24.

På Facebook-gruppen “Hytte på Syndin” tok May Tove Mellum initiativ til at hytteeiere og andre som skulle være på Syndin 17. mai kunne feire dagen sammen.

Syndin viste seg fra sin beste side på nasjonaldagen. Våren og varmen var kommet for fullt. Snøen hadde smeltet på veiene, i liene og på myrene, men det lå fortsatt noe snø igjen på fjellene. Løvet på bjerkene hadde akkurat begynt å sprette. Dette skapte en flott ramme rundt 17. mai-feiringen.

Det var oppmøte på Syndinstøga kl. 12. Herfra skulle 17. mai-toget starte. 21 voksne og barn ville gå i toget. I tillegg var også seks hunder med. Erik Mellum var flaggbærer og musikkansvarlig. Fra en liten høyttaler, som var montert øverst på flaggstangen, kunne man høre «Ja, vi elsker» og andre kjente sanger, som bidrog til å skape en god og samtidig litt høytidelig stemning. Toget gikk bortover Strøsvegen og tok av ved veiskillet til Kviissyndin og så tilbake til Syndinstøga. Det ble tatt et fellesbilde for å markere begivenheten.

Etterpå var alle invitert til en sammenkomst hos May Tove og Erik. Mange valgte å fortsette med felles feiring. Vertskapet bød på kaffe og kaker. Andre bidrog også med mat og drikke. Det var fint å kunne sitte på den store terrassen til May Tove og Erik i godværet. Praten gikk lett. Enkelte kom i snakk med mennesker de ikke hadde møtt før. Alle så ut til å kose seg. 

En stor takk til May Tove og Erik for et svært hyggelig tiltak. Kanskje det er etablert en ny 17. mai-tradisjon på Syndin?