Foredrag med Audun Myrvold i høstferien 2022

Foredrag med Audun Myrvold i høstferien 2022

01.12.22 18:24 av Ole Johan Stokstad

Midtre Syndin Hytteeierforening, i samarbeid med Syndinstøga, inviterte til foredrag med Audun Myrvold torsdag kveld i høstferien. Rundt 60 personer trosset regn og vind og møtte opp for å høre Audun Myrvold fortelle. Det ble et veldig interessant og spennende foredrag med både lokal historie og lokale sagn og historier. Audun Myrvold fortalte levende og engasjert om hvordan folk etablerte seg i området for flere hundre år siden, hva de levde av og hvordan de satte navn på steder rundt seg.

Les mer
Møte med ordfører og kommunedirektør sommeren 2022

Møte med ordfører og kommunedirektør sommeren 2022

01.12.22 18:13 av Tone Irene Kristiansen

I årsmøtene til hytteeierforeningen har styret blitt oppfordret til å arrangere møte med ordføreren. 21. juli i år ble det avholdt et åpent møte med ordfører Haldor Ødegaard og kommunedirektør Rolf Stalenget i Vestre Slidre kommune. Møtet kom i stand gjennom Vestre Slidre hytteforening som vår forening er medlem av. Møtet ble holdt på Syndinstøga. Fikk du ikke vært på møtet, får du et lite sammendrag av saker som ble diskutert og informert om her.

Les mer
Årsmøte 2022

Årsmøte 2022

18.07.22 12:34 av Ole Johan Stokstad

Torsdag 21. juli blir det først informasjonsmøte med ordfører og kommunedirektør kl 15:00 i det innerste rommet i kafeen på Syndinstøga. Dette møte er i regi av Vestre Slidre Kommune og Vestre Slidre Hytteforening. Etter informasjonsmøtet blir det årsmøte i Midtre Syndin Hytteeierforening oppe i 2. etasje på Syndinstøga. Det blir en liten pause mellom de to møtene. Kommer du dirkete til årsmøte, møt 17:00, men oppstarten kan bli litt forsinka. Det blir enkel bevertning på årsmøte. På informasjonsmøte blir det ingen bevertning, men man kan kjøpe seg noe i kafeen. Vel møtt!

Les mer
På tur i Valdres!

På tur i Valdres!

06.12.20 23:33 av Ole Johan Stokstad

Julia og Morten Helgesen som driver Glittertind forlag har akkurat kommet med en ny utgave av På tur i Valdres. Mange av oss har blitt veldig glade i den forrige utgaven med fine og oversiktlige turbeskrivelser og mange inspirerende bilder. Denne gangen har det blitt to bind, et bind for øst og et bind for vest.

Les mer
Se så fint det har blitt!

Se så fint det har blitt!

06.12.20 23:26 av Tone Irene Kristiansen

I vårens utgave hadde Syndinposten en sak om all søppel som ble kastet på den såkalte "bålplassen" nede ved Pyttingen. Men se så fint det har blitt nå! Skilt er satt opp, og det beste av alt er at folk respekterer skiltet og ikke kaster rusk og rask på denne plassen. Det er en fryd å kjøre eller gå forbi der nå.

Les mer
Årsmøte 2020

Årsmøte 2020

28.06.20 11:28 av Ole Johan Stokstad

Årsmøte 2020 blir torsdag 23. juli kl. 16:00 på Syndinstøga. Etter årsmøte er alle medlemmer velkommen til middag på Syndinstøga sammen med Kvislasyndin Hytteforening sine medlemmer. Se info om påmelding til middagen på innkallingen.

Les mer
Møte med veilaget

Møte med veilaget

23.02.20 09:23 av Tone Irene Kristiansen

Styret i Midtre Syndin hytteeierforening (MSH) hadde et godt møte med veilaget for veien Høyme – Syndin Strø i august. Styreleder Gerd Reidun Westerheim og Thomas Aastad møtte fra veistyret. Saker som ble diskutert var fartsgrenser, bompriser/sommerkort, parkeringsplasser og vinterbrøyting.

Les mer
VILLE DU HATT DET SÅNN UTENFOR HYTTA DI?

VILLE DU HATT DET SÅNN UTENFOR HYTTA DI?

23.02.20 09:15 av Tone Irene Kristiansen

Å ha det sånn, vil egentlig ingen, heller ikke Thomas Aastad som eier plassen. Du som har kjørt forbi når du kjører mot Pyttingen, har sikkert sett denne haugen på venstre side av veien. Den består av busk og kratt, gamle møbler, gamle planker med og uten spiker, madrasser og annet søl vi ikke vil ha i nærområdet vårt. Syndinposten har sett at noen omtaler den som "bålplassen ved Pyttingen", og at det er "så koselig med bål der til Olsok". Nei, det er ingen bålplass. Til det ligger den altfor langt fra vann.

Les mer
Takk til Minda, Randi og Andres!

Takk til Minda, Randi og Andres!

19.04.19 17:42 av Ole Johan Stokstad

Det ble et annerledes høydepunkt på årsmøte i Midtre Syndin Hytteeierforening i år. Det er mange som har et ønske om å takke Minda, Randi og Andres for deres innsats på Syndin gjennom mange år og flere generasjoner. Dette ønska Midtre Syndin Hytteeierforening å gjøre noe med. Hytteeierforeningen inviterte medlemmene til å bli med på en takk, og responsen ble veldig stor.

Les mer
DUGNAD PÅ SYNDIN LØRDAG 8. SEPTEMBER

DUGNAD PÅ SYNDIN LØRDAG 8. SEPTEMBER

17.09.18 22:25 av Tone Irene Kristiansen

Fjellet gror stadig mer til som følge av varmere klima, mindre beiting og mindre vedhogst. For å bevare Syndin som et åpent fjellområde inviterte Midtre Syndin Hytteeierforening i samarbeid med eierne av Syndinstøga og Tveitabru bygg til dugnad lørdag 8. september for å rydde skog og kratt. De fleste grunneierne var positive til tiltaket og hadde på forhånd gitt tillatelse til å rydde på egne teiger.

Les mer
Mjølkevegen med avstikkere

Mjølkevegen med avstikkere

14.07.18 22:01 av Ole Johan Stokstad

Mjølkevegen med avstikkere er ei bok av Birgit Haugen som presenterer 15 sykkelturer på Golsfjellet og i Valdres. Boka kom ut i 2018 og gir inspirasjon til sykkelturer i vårt nærområde, og litt lenger bort. Syndin er et flott utgangspunkt for fantastiske sykkelturer på stølsveier i fantastisk natur og kulturlandskap. Boka gir inspirasjon til nye turer, og for mange vekker den gode minner fra tidligere sykkelopplevelser.

Les mer
Stølsliv i Vestre Slidre

Stølsliv i Vestre Slidre

09.07.18 17:23 av Ole Johan Stokstad

Stølsliv i Vestre Slidre er ei praktbok av Gunnar Hauge og Frode Rolandsgard. Den kom ut i våres og gir en flott presentasjon av stølslivet før og nå i hele Vestre Slidre. Boka er rikt illustrert med nye og historiske bilder, som gir oss en flott presentasjon av en viktig del av Syndin (og områdene rundt) sin historie.

Les mer
Grasrotandelen til Syndin!

Grasrotandelen til Syndin!

01.05.18 11:23 av Ole Johan Stokstad

Det har vært en jevn stigning av tippere som vil gi sin grasrotandel til MSH. Nå, i mai 2018, har vi kommet opp i 9 givere. Når klarer vi å komme opp i et to sifra antall givere? Det vi får inn gjennom grasrotandelen går til konkrete tiltak på Syndin, slik som skiløyper, turstier, hjertestarteren og arrangement til glede for folk på Syndin. Tusen takk til de som gir sin grasrotandel til Syndin!

Les mer
Sti dugnad

Sti dugnad

09.10.17 23:58 av Ole Johan Stokstad

Lørdag 6. oktober arrangerte Midtre Syndin Hytteeierforening stidugnad på stien mellom Soleikrostølen og Svult. Denne stien gjør at det er mulig å få til en rundtur på sykkel rundt Midtre Syndin. Nærmere 20 stykker møtte opp for å gjøre en innsats for en god sti for sykling, jogging og fotturer.

Les mer
Avisoppslag om bærekraftig hyttebygging

Avisoppslag om bærekraftig hyttebygging

13.07.17 20:40 av Ole Johan Stokstad

Lørdag 1. juli hadde lokalavisa i Valdres et oppslag om reguleringsplaner og utviklingen på Syndin. Vi fikk komme til orde med vårt syn på utviklingen. Ordføreren fulgte opp med et innlegg lørdag 8. juli om bærekraftig hyttebygging, med spesielt fokus på Syndin. Styret i Midtre Syndin har svart med et innlegg som stod på trykk i avisa i dag.

Les mer