Hjertestarter på Syndin

Hjertestarter på Syndin

Publisert av Tone Irene Kristiansen den 20.02.17. Oppdatert 13.03.17.

Sommeren 2016 gikk Midtre Syndin Hytteeierforening til anskaffelse av en hjertestarter. Hjertestarteren er et bidrag til sikkerheten for alle som ferdes på Syndin.

Markedsdagen ble også en merkedag for sikkerhet på Syndin. Styret i Midtre Syndin hytteeierforening overrakte og hang opp en hjertestarter, som skal være til bruk for alle som ferdes i fjellet. Hovedattraksjonen på markedsdagen var derfor demonstrasjon av hjertestarteren. Ambulansetjenesten i Valdres kom opp for å demonstrerte hjertestarteren, og det var stor interesse for å prøve. Både små og store fikk prøve å redde dukken «Anne». Nyttig lærdom for alle.

Hjertestarteren henger på veggen utenfor inngangen til Støga. Den er montert i et varmeskap, og styret i foreningen vil ha tilsyn med den. Det henger instruksjoner ved siden av hjertestarteren hvordan man skal forholde seg og hvem man skal kontakte hvis hjertestarteren har vært i bruk. Det er viktig at alle følger dette. Midtre Syndin Hytteeierforening håper dette vil være et bidrag til økt sikkerhet på Syndin.