Krafttak fra Grindafjell løypelag!

Krafttak fra Grindafjell løypelag!

Publisert av Odd Einar Reseland den 22.02.19.

Det er to løypelag som kjører skiløyper på Syndin. Grindafjell løypelag kjører løyper nordvestover fra Syndin, og Vestfjelløypene kjører sørover. Skillelinja - eller møteplassen – mellom de to løypelagene er felles løypekjøring fra Pyttingen til Syndinstøga.

 

Denne vinteren skjer det en spennende utvikling. Høsten 2018 inngikk Grindafjell løypelag et samarbeid med Jon Helge Solemsli og Klas Johansson, Sportatlas AB begge med tilhold på Helin. Samarbeidet medfører nå at Grindafjell løypelag disponerer en stor løypemaskin av topp kvalitet (Prinoth Litewolf er en anerkjent kvalitetsmaskin blant løypekjørere). Jon Helge vil kjøre maskinen med backing fra andre i laget. De to foregående sesongene har Grindafjell leid, den etter hvert noe slitne, reservemaskinen til Vestfjelløypene. Nå endres situasjonen. Med den nye maskinen hos Grindafjell vil Vestfjelløypene leie løypekjøring på deler av Midtre Syndin fra Grindafjell. Når vi kjenner Jon Helges ferdigheter, og med ny løypemaskin, er det bare å glede seg for skigåere på Syndin og Grindafjell. Når vi i tillegg har erfart gjennom en årrekke at Grindafjell kjører løyper jevnt og trutt, uansett utstyr, så vil vi nå kunne se fram til en fantastisk skivinter med solid forbedring av løypene. Grindafjell-løypene ligger i idyllisk fjellterreng - fritt for brøyta veier og grus i løypa.

 

Mange har tatt den 16 km lange runden om Nordre Syndin, Pyttingen, Høljesyndin, Hovda, Alaosen, Syndinstøga - Blå løype - se kart her eller søk opp «Grindafjell ski». Rød løype går videre til Grindatjernet. Styret i Grindafjell tenker utvikling, og har også diskutert løype videre over Belgen til Filefjell/Sulebu. Det er en utfordring å realisere en slik plan, og utviklingen videre vil være avhengig av god respons på dagens satsning.

 

Syndinposten gratulerer Grindafjell med framgangen, og håper og tror at satsningen vil bli til glede både for løypelaget og for skigåere i alle aldre.

Vi oppfordrer hytteeiere og fastboende skigåere til å gi sin årlige støtte til begge løypelag. De har store driftsutgifter og nedbetalinger av kostbart utstyr. Dette krever store ressurser å drifte, selv om det legges ned mye frivillig arbeid. Stor takk til dere som driver løypelagene.

Vi ønsker lykke til, og ønsker leserne gode turer i gode løyper.

 

www.syndinposten.no/friluftsliv/skiloyper