VILLE DU HATT DET SÅNN UTENFOR HYTTA DI?

VILLE DU HATT DET SÅNN UTENFOR HYTTA DI?

Publisert av Tone Irene Kristiansen den 23.02.20.

Å ha det sånn, vil egentlig ingen, heller ikke Thomas Aastad som eier plassen. Du som har kjørt forbi når du kjører mot Pyttingen, har sikkert sett denne haugen på venstre side av veien. Den består av busk og kratt, gamle møbler, gamle planker med og uten spiker, madrasser og annet søl vi ikke vil ha i nærområdet vårt. Syndinposten har sett at noen omtaler den som "bålplassen ved Pyttingen", og at det er "så koselig med bål der til Olsok". Nei, det er ingen bålplass. Til det ligger den altfor langt fra vann.

Setter man fyr på dette til Olsok, risikerer man at vinden tar tak og sprer flammene til større områder på Syndin. Da kan det være hytta di som tar fyr. I løpet av sommeren går det dyr forbi. Kanskje smaker de litt på haugen for å se om den er spiselig, med det resultat at de kan skade seg ved å tråkke på spiker som stikker ut.

Når haugen endelig brennes utpå sensommeren og høsten, forvandles haugen til en haug med usunn aske som dyra slikker i seg. I asken ligger fortsatt spikere strødd. De skal på ingen måte ned i magen til dyra. Som eieren Thomas Aastad sier: "Snart kan vi bruke magnet for å få hjem dyra".

Så kjære hytteeier: Ta med deg søpla di og kast den et mer egnet sted. Kvist og kvast råtner av seg selv når det ligger i terrenget. Plankerester og all mulig annen søppel som du ikke kan legge i containerene, kan leveres til miljøstasjonen i Vang eller på Beitostølen.

Til våren blir plassen ryddet og det settes opp skilt der det står at man ikke skal kaste søppel her. Vær snill å respektere dette til glede for alle oss som holder til på Syndin, også dyra.